Uncategorized · April 23, 2021 0

Hackvaxter Heijnen

Med Hackvaxter Heijnen kan du skapa ett perfekt grönt staket som ger dig mycket privatliv på ett naturligt sätt. På den här sidan hittar du användbar information om de viktigaste typerna av häckplantor som används för att göra ett grönt staket.

Typer av häckplantor

Det finns många typer av häckväxter, men inte alla häckar är lika lämpliga för användning som ett staket. I översikten nedan hittar du ett antal av de mest sålda typerna av häckplantor och deras fördelar.

Bokhäcken (inte att förväxla med en hornbalk) är utan tvekan en av de mest populära typerna av häckar. Den växer relativt snabbt, kräver inte för mycket underhåll och behåller också löven på vintern så att integriteten garanteras. Det finns gröna och röda bokhäckar och båda typerna kräver samma underhåll. Den röda bokhäcken har ett mer lyxigt utseende, men är mycket dyrare.

Till skillnad från bokhäcken tappar hornbalen löven på vintern men har fördelen att den ställer mindre krav på underlaget. Även långvarig fuktig jord (lera / lerjord) är inget problem för avenboken. En hornbeam har en något tätare vegetation än en bokhäck och har en annan typ av blad. Om integritet inte är ett problem är dessa häckplantor ett utmärkt val!

Barlind är en härdig barrträdsart som är mycket populär som ett trädgårdsstaket på grund av dess dekorativa utseende. Den kan växa väldigt lång, är inte så svår att underhålla och kan planteras i full sol eller skugga. Idegran är en giftig växt och du bör verkligen ta hänsyn till detta om du har små barn, husdjur eller husdjur. Denna typ av häckväxt ger mycket privatliv under hela året.